MARKED

I år blir det et eget markedsområde på museumsområdet tilknyttet spelet. Lokale lag og foreninger, produsenter og aktører innenfor kulturbasert næring, reiseliv, kunst og kultur vil være representert.

 

Det blir konserter med ulike artister og aktiviteter for både store og små. Man trenger ikke å ha billett til spelet for å besøke markedet.

 

Velkommen til et idyllisk Spelmarked ved Museet Kystens Arv!

ÅPNINGSTIDER

Torsdag 17. august, kl. 17:00 – kl. 21:30
Fredag 18. august, kl. 17:00 – kl. 21:30
Lørdag 19.august, kl. 12:00 – kl. 21:30
Søndag 20. august, kl. 17:00 – kl. 21:30

(OBS: Endret åpningstid grunnet værforholdene)
Tirsdag 22. august, kl. 17:00 – kl. 21:30
Onsdag 23. august, kl. 17:00 – kl. 21:30
Torsdag 24. august, kl. 17:00 – kl. 21:30
Fredag 25. august, kl. 17:00 – kl. 20:30
Lørdag 26. august, kl. 12:00 – kl. 20:30
Søndag 27. august, kl. 12:00 – kl. 20:30

MARKEDSAKTØRER

Fru neliK er en liten lokal bedrift i Rissa. Bedriften eies og drives av Marthe Kilen som er utdannet kokk og konditor. I boden til Fru neliK kan man blant annet finne nystekte sveler/potetkaker med hjemmelaget syltetøy og rømme, kaffe, mineralvann, smoothies, hjemmelaget knekkebrød, energibarer og diverse poser med karameller, cookies, kransekake og lignende.

Søtt & Sånt ble opprettet i 2011. Det begynte som en liten bi-geskjeft, men som i dag har blitt fulltidsjobb for Siri Irene Belling.

 

Siri er utdannet kokk og konditor, men har hovedfokus på det søte i bedriften. Siri har 15 års erfaring fra konditor-yrket, mens hennes mann, Carl Henrik Hønsvik har 22 års arbeidserfaring som kokk og har blant annet jobbet som kjøkkensjef på flere steder.

 

Med felles interesse og lidenskap, for håndverk og mat, står de på for å gi kundene den ultimate opplevelsen, gjennom produktene og maten sin. Under Spelmarkedet så blir det blant annet ulike sjokoladeprodukter, konfekt, marengs og makroner å finne i boden til Søtt & Sånt.

Flo & Fjæra drives av Fosenmat AS. Her kan du få kortreist lokal mat i nye og trivelige lokaler på Museet Kystens Arv. Utsikten er vendt mot utløpet av Prestelva, og det er en flott uteservering under tak. Maten er basert på gode lokale råvarer, ispedd tradisjoner fra både fjord og land.


FosenMat er et selskap for kjøp, salg, markedsføring og distribusjon av lokalmat. Selskapet og merket «FosenMat – spesialiteter fra Fantastiske Fosen» har blitt en tydelig merkevare innen lokalmat, og bidrar til god verdiskaping for sine mangfoldige produsenter. Under årets spelperiode vil de tilby enklere «håndmat» med godt drikke til fra noen av disse produsentene.

Fruene i Fjøset er en sjarmerende Landhandel i et fjøs i en hage på Stadsbygd. Fjøset består av en enkel kafè med kaffe og kaker, men tilbyr også lunsj og middag ved forhåndsbestilling (min. 8 stk). Fruene har også norske og nordiske merker innen klær, sko og interiør, og et lite utvalg lokale håndverksprodukter og kunst.

 

Fruene i Fjøset er å regne som nærmeste nabo til Kystens Arv. I tillegg til at de holder fjøset åpent i spelperioden, har de også egen bod på markedet hvor de har med et fint lite utvalg av sine produkter, inklusive urtepai, urtesaft og andre gode produkter fra Heggli Urtehage og iskrem fra selveste Reins Kloster.


Perler på en snor er et samarbeid mellom bedrifter som driver med turisme og opplevelser i Leksvik og Rissa. Deres mål er å gjør hverandre bedre og samle informasjon om hva som kan tilbys i område. Ta turen innom boden til «Perler på en snor» for å se hva Fosen har å by!


 

Dragestrikk er en liten garn- og brukskunst butikk som holder til på «Det Gamle Samvirkelaget» på Rørvik.

 

Kvalitets garn i ull fra Filcolana.dk, Kauni.com og økologisk ullgarn med neslefiber fra Onion.dk er noe av utvalget til Dragestrikk.
Kom innom standen for å se ferdigstrikkede plagg til barn og voksne, fuglebade i sement med mer.

 

 * Tilstede på markedet tirsdag 22., torsdag 24., fredag 25. og søndag 27. aug.


 

Blåvinge Forlag, Barnebok om blomsterenger (Jurgen Wegter / Ingvild Haga).

 

Visste du at våre blomsterenger forsvinner? Hvorfor forsvinner våre blomsterenger? Kan vi gjøre noe med det? Blåvinge Forlag har stand på årets Spelmarked hvor de selger boka «S.O.S. Blomstereng».

OPPLEVELSER

Museet Kystens Arv har lagt til rette for at du kan utvide spel-turen med museumsbesøk og middag.

 

Nytt av året er at plassene til spelet er nummererte, så du kan nyte tiden før forestilling på museet og Spelmarkedet, i steden for å stå i kø. Inngangsbillett til Museet Kystens Arv er inkludert i billetten.

 

Gå ikke glipp av denne muligheten!

 

Hjemmeside

Båtskott Trebåtbyggeri er en avdeling under Museet Kystens Arv. Her formidles kunnskapen rundt båtbygging til besøkende på museet, og bygger klinkbygde tradisjonsbåter året rundt. Samtidig bevarer og viderefører de den handlingsbårne kunnskapen knyttet til båtbygginga, ved å ha dyktige lærlinger som fører faget og kunnskapen videre.

 

Hovedfokuset ligger på deres lokale båt, Åfjordsbåten. Båtbyggeriet er den viktigste og faglig sterkeste aktøren i bevaringen av kunnskapen knyttet til bygging av Åfjordsbåter, og det er et ansvar de ansatte tar alvorlig. I spelperioden trekkes deler av produksjonen ut på markedsområdet.

 

Kom å opplev godt håndverk på nært hold!

 

Barnas Håndverkshus lar barna prøve å høvle, klinke og spleise! Eller bygge sin egen båt, og sjøsett den i bassenget utenfor. I håndverkshuset er det barna som er håndverkerne og som holder høvelen eller saga.
   
Barna får prøve tradisjonelle verktøy, og kan lage hva de vil – kanskje en racerbåt med strikkpropell? Eller en katamaran? Eller bare ei veldig godt høvla fjøl?
   
Det er også en stasjon med tauarbeid, der de kan lære å takle, spleise og knyte ulike knuter. Barnas Håndverkshus er selvbetjent, men vi anbefaler at barna bruker det i følge med en voksen.
   

Barnas byggeplass er aktiviteten for de som vil bryne seg på litt større konstruksjoner. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva man kan bygge.
  
Lafteelementene står til fri disposisjon, men vi anbefaler at de voksne har tilsyn ved bruk.
  

KONSERTER

Erlend Ropstad, fredag 18. aug. kl. 20:00

 

Erlend Ropstad (født 17. september 1974) er en norsk sangartist og låtskriver.

 

Han debuterte med EP-en «The Magnetic Tapes» i 2006. Ropstad har drevet utstrakt turné og konsertvirksomhet siden debuten. Flere plater ble til før hans fjerde album, og første på norsk: «Hva om det ikke er sånn som du tror at det er» ble utgitt. Denne ble gjennomgående godt mottatt i musikkpressen. Høsten 2014 spilte han inn sitt fjerde album, «Her om natta», i Värmland. «Her om natta» kom ut i april 2014, og i 2015 kom «Det beste».

 

Han er fortiden aktuell med singelen «Det Store Blå».
Skaugdal trekkspillklubb,
søndag 20. aug. kl. 20:00

 

Skaugdal trekkspillklubb er en glad gjeng som drar rundt for å glede andre med musikken sin, som forøvrig består av mange egne låter innen gammeldags- og tradisjonsmusikk. I 2016 deltok de på DM og fikk pris for beste takt blant alle deltakerne i konkurransen.

 

Skaugdal trekkspillklubb deltar på festivaler i både Norge og Sverige hvert år, og utmerker seg som en populær trekkspillklubb.
Magnus Hestegrei, tirsdag 22. aug. kl. 20:00

 

Magnus Hestegrei (født 29. oktober 1986) er en norsk artist og låtskriver.

 

Magnus Hestegrei har flere utgivelser på samvittighet hvor samtlige har høstet gode kritikker. EP-en «Bryt Fri» ble utgitt i 2014, og skulle gi mersmak både for artisten selv og lytterne. I 2015 kom «De to første», som videre resulterte i «To trønderske til» som ble utgitt i 2016. Senere det året kom fullengderen «Trøndelagsnytt». TrønderAvisa ga platedebuten terningkast 6!

 

Det er ingen tvil om at Magnus Hestegrei markerer seg som en hardtarbeidende og energisk artist. Dette er også kjennetegnet på konsertopplevelsen av artisten. Til tross for sitt vide repertoar og sjangerspenn – fra det sarte og voksne, til det mer løsslupne og lekene, har Hestegrei lært hvordan å behandle sitt publikum.

 Joakim Okkels, onsdag og torsdag 24. aug kl. 20:00

 

Joakim Okkels spiller trekkspill i den siste viking, og er en 22 år gammel livsglad Jyde fra Tønder. Båtbyggerlærling ved Museet Kystens Arv når han ikke spiller trekkspill eller piano. Med Joakim går det hovedsakelig i folkemusikk og trebåter, en veldig grei kombinasjon i følge han selv. Joakim gleder seg til å lokke frem godstemningen blan våre gjester på markedet! (Foto: Eilif Fjeld)

 Trio No Treble, fredag 25. aug. kl. 19:00

 

Trio No Treble er en forholdsvis fersk trio som er i utradisjonell tro en trio med bratsj, cello og kontrabass – som i all hovedsak spiller klassisk musikk. Trioen består av Lars Marius Hølås på bratsj, Eivind Rossbach Heier på cello og Jostein Bolås Brødreskift på kontrabass.

 Bernt Smestad, lørdag 26. aug. kl. 19:00

Bernt Smestad er en 21 år gammel «up-and-coming» artist og låtskriver fra Snåsa i Nord-Trøndelag. Musikalsk befinner han seg i landskapet av moderne countrymusikk, ispedd brede referanser og preferanser innenfor både country og pop, samt Singer/Songwriter tradisjonen.


Med sin utgivelse «Father’s Lullaby» har han funnet seg selv i den moderne countrymusikken, og en stor dose inspirasjon hentes fra country-hovedstaden, Nashville. Trønder-Avisa skriver i sin anmeldelse at singelen «I Always Knew» kunne vært skrevet av Kurt Nilsen, og samme låt ble listet på NRK P1-Trøndelag kort tid etter utgivelse.

 

For øyeblikket er han aktuell med singelen «Sunrise» som ble sluppet 11.august 2017. Låten er et dypdykk videre inn i den moderne countrymusikken, hvor Keith Urban og Rascal Flatts er de tydeligste inspirasjonskildene. «Sunrise» viser en ny side av Smestad som artist i form av at det er en up-tempo låt hvor det akustiske lydbildet er erstattet av en gigantisk produksjon.

ANDRE AKTIVITETER

Aktiviteter

 

UKE33 – Kunst og Landskap
Arbeid i og med naturen på Gamle Helset Gård i Stadsbygd.

 

Åpning av UKE33 for publikum
Lørdag, 19.08.2017 kl. 15:00 med taler, musikk, omvisning på området og kaffe og kaker.

 

For mer informasjon trykk her!

E-post

Adresse:
Museet Kystens Arv
Myrssjøen 44, 7105 Statsbygd

Facebook

Arrangør:
Stiftelsen
Den siste viking

+47 958 62 764

Foto:
Bernt Brevik,
Petter Bueng, Marianne Dybdahl