Vi jobber for tiden med å skaffe både regissør og skuespillere til oppsetningen i 2023. Under oppsetningen i 2017 medvirket disse:

MEDVIRKENDE

Regi: Nils Gaup

Nils Gaup er norsk-samisk filmregissør, dramatiker og skuespiller utdannet ved Statens teaterhøyskole men er mest kjent som filmregissør.

 

Han første skuespillerrolle var i dramafilmen Det andre skiftet (1978), og han fulgte opp med Krypskyttere i 1982.

 

I 1987 regidebuterte han med (nå klassikeren) Veiviseren og fulgte opp med barnefilmen Håkon Håkonsson. For filmen Veiviseren mottok han i 1988 Amanda-prisen for beste norske spillefilm og ble nominert til Oscar i klassen for beste fremmedspråklige film.

 

2007 Kautokeino-opprøret
2012 Reisen til julestjernen
2013 Hjerterått – tv-serie
2014 Glassdukkene – thriller
2015 Birkebeinerne

 

Nils Gaup hadde regien på Den siste viking i 2010.

Bilde av Helge Jordal (Foto av Hans Fredrik Asbjørnsen)
Nils Gaup (Foto av: Sveinung Uddu Ystad)

Helge Jordal i rollen som «Jakob Pinade med Litjfoten».

Helge Jordal er født i Bergen. Ble utdannet ved Statens Teaterhøgskole i 1972. Han har bred erfaring fra teaterfaget, og har jobbet ved mange av de store scenene i Norge, blant annet Nationaltheateret, Den Nationale Scene, Hålogaland Teater og Trøndelag Teater. Vi kjenner han også fra markante roller fra filmlerret, TV skjermen og revyscenen.

 

Helge Jordal har i en årekke vært en sentral utøver på store suksess prosjekter over hele Norge. Han er en bauta i norsk skuespillerhistorie og en entertainer og formidler hele Norge elsker.

Bilde av Helge Jordal (Foto av Hans Fredrik Asbjørnsen)
Helge Jordal (Foto av: Erik Børseth)
Mari Haugen Smistad i rollen som «Marja Myran».
Mari er født og oppvokst i Trondheim, og har utdannelse fra musikalteaterlinjen ved Bårdar Akademiet i Oslo, Teaterhögskolan i Göteborgs universitet og William Esper studio acting i New York. Hun jobber for tiden på Trøndelag Teater, og er å se i «Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen». Mari har bred spelerfaring, med to sesonger i rollen som Kate i «Eplene i Messehagen» på Malm, Anna i «Korsvikaspillet» i Trondheim og Josefin i «Bør Børson Jr.» på Støren. Mari har også en svært vakker sangstemme!
Bilde av Helge Jordal (Foto av Hans Fredrik Asbjørnsen)
Mari Haugen Smistad (Foto av Erik Børseth)
Kristoffer Sagmo Aalberg i rollen som «Kristaver Myran».
Kristoffer er fra Harran i Grong kommune og utdannet skuespiller ved GITIS, Det Statlige Russiske Akademi for Scenekust i Århus og Moskva. Han ble fast ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen i 2015. Tidligere har han jobbet for Nord-Trøndelag Teater, Sogn og Fjordane Teater og Riksteatret. Kristoffer var med å starte NRK Super i 2008 og har vært programleder i Barne-TV og Newton.

 

Ved Den nasjonale scene i Bergen gjorde han stor suksess i forestillingen Robin Hoods hjerte og var et hett navn da stykket skulle settes opp på Broadway.

 

I 2015 ble Kristoffer hentet til The Royal Alexandra Theatre i Canada, hvor han spilte Robin Hood i forestillingen The Heart of Robin Hood i regi av Vesturport Teater på Island.

 

Han har også bred spelerfaring og har medvirket i bl.a Namsens Auge, Korsvikaspillet, På ramnens dag og Slaget på Testiklestad.

Bilde av Kristoffer Sagmo Aalberg (Foto av Karl Erik Brøndbo)
Kristoffer Sagmo Aalberg (Foto av Erik Børseth)
Stig Henrik Hoff i rollen som «Elezeus».

Stig Henrik Hoff (født 4. februar 1965 i Vadsø) er en norsk skuespiller oppvokst i Berlevåg og på Fiskum.

 

De siste 30 årene har han jobbet med det meste innenfor underholdningsbransjen, film og teater. I tillegg til å være programleder i jaktprogrammet «Helt Vilt» er Hoff også regissør for produksjonselskapet «Sølvsuper».

Bilde av Stig Henrik Hoff (Foto av Glenn Meling Photography)
Stig Henrik Hoff (Foto av: Erik Børseth)
Pål Andre Hasselvold i rollen som «Kaneles Gamon».
Pål kommer fra Rissa og er utdannet skuespiller ved teaterhøgskolen i Nord Trøndelag.
Spillte nylig Henry Oliver Rinnan i teaterstykket «Rinnanbanden», som var en produksjon av Feil Teater og Teaterhøgskolen i Nord Trøndelag (regi Kjell Moberg). Medvirket i spelet «Oda fra havet» (regi Scene Midt) sommeren 2016 og «Fru Guri av Edøy» (regi Regi Arnulf Haga) sommeren 2017. Turnerte med Feil Teaters forestilling «første feil» i 2016. Pål har tidligere vært med i Den siste viking i 2007, 2010 og 2013, og gleder seg stort til å spille på hjemmebane igjen!
Bilde av Stig Henrik Hoff (Foto av Glenn Meling Photography)
Pål Andre Hasselvold (Foto av: Erik Børseth)

E-post

Adresse:
Museet Kystens Arv
Myrssjøen 44, 7105 Statsbygd

Facebook

Arrangør:
Stiftelsen
Den siste viking

+47 950 57 358

Foto:
Bernt Brevik,
Petter Bueng, Marianne Dybdahl